Kaasboerderij Castelijn

Rijpwetering | De kleinschalige Kaasmakerij Castelijn ligt in een prachtig Hollands landschap, waar hun koeien aan de basis staan voor echte, ambachtelijke boerenkaas.

Midden in het Groene Hart in Zuid-Holland ligt Landwinkel en Kaasmakerij Castelijn. In een oer-Hollands landschap met molens en slootjes, vind je natuurlijk ook koeien. Hier grazen de koeien van Karin Castelijn. Zij is elke dag druk bezig om van de melk van haar 120 koeien de lekkerste kaasjes te maken. Dat lukt goed, want ze maakt er wel 400 op één dag! In de Landwinkel kun je niet alleen veel lekkers kopen, maar ook van al dat harde werk een glimp opvangen. De kaasmakerij ligt pal achter de winkel van waaruit je zo een kijkje in de keuken kunt nemen.

Mocht je in de buurt zijn, dan is een bezoek aan de Landwinkel en de kaasmakerij absoluut de moeite waard. Het gebied is een waar fietsparadijs met mooie routes en prachtige uitzichten. Pauze neem je dan natuurlijk bij de Landwinkel, want hier is een fijn terras waar je weer op krachten komt met een kop koffie en wat lekkers. Kinderen kunnen er lekker spelen en de beesten aaien.

Hoe zon kaas wordt
Kaasmakerij Castelijn is een jonge en kleinschalige boerderij, waar duurzaamheid en transparantie belangrijk worden gevonden. Het gebeurt allemaal op eigen land: de zon laat het gras groeien, de koeien eten het gras en geven melk. Karin melkt de koeien en gebruikt de melk voor het maken van echt ambachtelijke boerenkaas. Met 400 kazen per dag kun je er nogal eens mee variëren in smaak en leeftijd…

De kaasmakerij is bekend om haar bijzondere pondskaasjes (500 gram): volle boerenkaasjes met heel veel smaak. Toch stopt het niet bij ‘naturel’, want Karin houdt ook van wat culinaire creativiteit. Zo maakt ze ook boerenkaas met fenegriek, met Italiaanse kruiden, met pesto, met brandnetel en met mosterd. Elke kaas heeft haar eigen schare fans, nu nog ontdekken wat jouw favoriet is!


Producten van Kaasboerderij Castelijn

poster1