Blue Berrie Hill

Broekhuizen | Beleef de blauwe bes als nooit tevoren! Van deze unieke plek komen de lekkerste producten gemaakt van blauwe bessen.

Blue Berrie Hill is één grote berg aan blauwe bessenbeleving. Op de blauwe bessenboerderij in het Noord-Limburgse Broekhuizen ontdek je veel meer dan alleen een plantage vol blauwe bessenstruiken. Op de plantage mag je zelf de bessen plukken, is er een theehuis waar je workshops kunt volgen, zijn er keukens waar de bessen worden omgetoverd tot de heerlijkste lekkernijen en kun je zelfs kiezen voor een high tea met onder andere blauwe bessensoep… Alles bij Blue Berrie Hill draait om de blauwe bes.

De blauwe bes is de cultiveerde variant van de bosbes. Deze heerlijk zoete bessen worden met veel liefde en aandacht gekweekt bij Blue Berrie Hill. De telers weten werkelijk alles over deze blauwe gezondheidsbommetjes en deze kennis delen ze graag met je. Tijdens een rondleiding hoor (en proef) je hier alles over. Ga je voor een van de creatieve workshops, dan mag je lekker zelf aan de slag en komt het je ondertussen aan niets te kort.

Veelzijdig besje
De blauwe bessen van Blue Berrie Hill zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Deze bessensoort staat erom bekend dat ze een ontstekingsremmende, een antiverouderende en een cholesterolverlagende werking heeft. Er kleven dus veel voordelen aan zo’n klein besje. De blauwe bes staat ook hoog in het culinaire vaandel. De intense kleur doet menig gerecht opleven en ook de smaak is krachtig. Hier maakt Blue Berrie Hill handig gebruik van tijdens het ontwikkelen van hun eigen producten.

Alles met blauwe bessen
Blue Berrie Hill teelt hun bessen niet alleen met veel liefde, ook maken zij de heerlijkste producten met hun eigen bessen. De grote trots uit de blauwe bessenlijn van Blue Berrie Hill is ook meteen een van hun bekendste producten: blauwe bessensap. Voor de productie van dit sap wordt echt maar één ingrediënt gebruikt en dat is natuurlijk de blauwe bes zelf. Hou je van wat sterkers, dan is er ook nog de blauwe bessenwijn en de likorette. Thuiskoks worden vrolijk van de blauwe bessendressing, terwijl echte zoetekauwen wegdromen bij de onweerstaanbare blauwe bessentaart en het blauwe bessenijs dat is geproduceerd in samenwerking met IJsboerderij De Veldweide in Sevenum. Proef het zelf!


Producten van Blue Berrie Hill

poster1