Puur by Marc

Margraten | Chef-kok Marc Creusen maakt alleen met de allerbeste ingrediënten de pure, Limburgse delicatessen klaar. Speciaal voor de echte fijnproever!

Chef-kok Marc Creusen is de culinaire kracht achter Puur by Marc. Speciaal voor de echte fijnproever maakt hij in zijn keuken pure Limburgse delicatessen klaar. Voor zijn ingrediënten gaat hij op pad door het Limburgse landschap, want hij oogst vaak ‘uit het wild’. Zo proef je Limburg natuurlijk écht!

Ook is Marc geregeld te vinden in de biologische kruidenkwekerij van Monique en Frank Radder in Margraten. Deze kwekerij, waar wel 80 verschillende soorten kruiden groeien, is niet alleen de meest zuidelijk gelegen kwekerij, maar ook nog eens de hoogstgelegen kruidenkwekerij van Nederland. Hier haalt Marc de verse ingrediënten vandaan voor zijn mooie, biologische producten.

Over Marc
Na zijn koksopleiding vertrok Marc richting de Franse zon om zijn culinaire expertise te ontwikkelen. Hij deed ervaring op in de Elzas, waar hij samenwerkte met Paul Bocuse in een vermaard driesterrenrestaurant. Na gastronomische omzwervingen door België en Duitsland, zeeg hij een tijdje neer in de Eyserhalte waar zijn liefde voor streekproducten flink werd aangewakkerd. Een paar jaar later kocht hij zijn eigen wijngaard: Domein Steenberg in Epen waar hij aanzienlijke hoeveelheden Pinot Gris en Gewürztraminer uit het land tovert. Een aantal jaren geleden begon hij met zijn eigen lijn biologische, Limburgse delicatessen: Puur by Marc.

Marc staat bekend om zijn natuurlijke kookstijl, vooral omdat hij alleen werkt met verse, biologische ingrediënten van Limburgse bodem. Het assortiment dat hij met zorg samenstelde voor zijn eigen ‘Puur by Marc’-lijn bestaat uit kruidenazijnen, kruidenoliën, kruidenzout, geurige pesto’s en allerlei soorten dressings, geleien en siropen. Marc stelt zijn producten beschikbaar aan de consument, aan de horeca, maar hij verwent ook zijn eigen gasten ermee in zijn restaurant ‘Puur Vakwerk’ in Lemiers bij Vaals.

Culinair Limburg in je eigen keuken
Met de producten van Puur by Marc haal je het goede Limburgse leven in huis, gebotteld door een chef met serieuze vaderlandsliefde. Denk hierbij aan specialiteiten als daslookolie, gekonfijte groene walnoot, azijn van onze-lieve-vrouwe-bedstro, wilde kruidenpesto’s, paardenbloemgelei en allerlei andere heerlijkheden waarmee je culinair Limburg je eigen keuken in brengt.


Producten van Puur by Marc

poster1