PuurOlijf

Spaubeek | Proef de passie van Lucie in de ambachtelijke olijfolies van PuurOlijf: direct uit het zonnige Toscane en kleinschalig geproduceerd door lokale olijfboeren.

Lucie van PuurOlijf haalt met haar ambachtelijke olijfoliën uit Umbrië en haar balsamico-azijn pure Italiaanse delicatessen naar ons kikkerlandje. Ze laat je graag haar liefde voor de eenvoudige Italiaanse keuken proeven door het aanbieden van haar met zorg geselecteerde oliën en azijnen. PuurOlijf staat voor pure producten, die kleinschalig zijn geproduceerd door Italiaanse boerenfamilies met heel veel liefde voor hun vak. Lucie werd zo aangestoken door het enthousiasme van de Italiaanse olijfboeren in Umbrië: ze wil het graag met je delen.

De olijfoliën van PuurOlijf
De olijfgaarden in het Italiaanse Umbrië, dat is waar het allemaal begint met de olijfoliën van PuurOlijf. Hier werken traditionele boerenfamilies generatie in, generatie uit om de perfecte olijfolie te maken. De Umbriaanse zon helpt hierbij zeker een handje. Toch blijft er genoeg handwerk over voor de gezinnen, want de olijven voor PuurOlijf olijfolie zijn niet alleen zongerijpt, maar ook handgeplukt. Lucie is er zelf zo vaak mogelijk te vinden om te kijken hoe het vordert met ‘haar’ olijfolie. Natuurlijk komen er iedere keer weer liters olijfolie mee terug voor de vele liefhebbers in eigen land.

PuurOlijf staat ook voor eenvoud. De olijfolie bevat geen ingrediënten anders dan olijven. En die olijven, dat zijn er veel… Voor één liter olijfolie heb je wel vijf tot acht kilo (handgeplukte) olijven nodig. Na het plukken van de olijven worden ze binnen acht uur geperst op een manier zoals dat al meer dan duizend jaar gebeurt in die regio. De pure olijfolie is natuurlijk onvermengd en biologisch. De eeuwenoude olijfbomen krijgen niets anders dan voedingstoffen uit de grond, zo nu en dan een regenbuitje en een hele lading zonneschijn. Dat proef je zeker terug in de olijfolie van PuurOlijf!

Olijfolie en balsamico-azijn
Onmisbaar in iedere keuken, zeker de Italiaanse, is een goede olijfolie en ook een echte balsamico-azijn. PuurOlijf heeft naast de olijfoliën ook een vijftal soorten balsamico-azijn in het assortiment: klassieke, witte, wit met framboos en zelfs azijnen die acht tot wel vijftien jaar zijn gerijpt. Voor de perfecte Italiaanse dressing gebruik je 1/3e deel PuurOlijf balsamico en 2/3e deel PuurOlijf olijfolie.


Producten van PuurOlijf

poster1