Pasta Pura

Beek | Het beste uit Italië en Zuid-Limburg komt samen in de ambachtelijke, versbereide pasta’s van Pasta Pura gemaakt van echt oergraan.

Met kennis uit Italië en oergranen uit Zuid-Limburg en daarbuiten maakt Pasta Pura uit Beek de heerlijkste verse en gedroogde pastasoorten. Hierbij maken zij alleen gebruik van ingrediënten die bijdragen aan een goede gezondheid. Pure pasta vol goeds waar niet alleen je lichaam, maar vooral ook je tong heel erg blij van wordt.

Pasta alla mamma
Het kleinschalige pastafabriekje in Beek is in het leven geroepen door pastakenner Ruud Souren. Voordat hij hiermee begon leerde hij het vak van het pasta maken van de absolute meesters: echte Italiaanse mama’s uit de Toscane. Met deze onbetaalbare vakkennis keerde hij terug naar ‘de laars van Limburg’ en bracht ook een stukje uit zijn eigen streek in de origineel Italiaanse recepturen. Zo leerde hij bijvoorbeeld pasta maken van het oergraan Kollenberger Spelt en daar kwamen nogal wat fans op af.

Door pasta te maken van Kollenberger Spelt, een oergraan met veel voedingsstoffen boorde Ruud een bijzondere markt aan: sporters. Veel duursporters eten pasta vanwege de koolhydraten die ze in hoge mate verbruiken tijdens hun inspanningen. De speltpasta van Pasta Pura zit niet alleen vol met koolhydraten die hoogwaardig zijn en hierdoor hun suikers langzamer en gelijkmatiger vrijlaten, maar speltpasta bevat ook zes van de acht essentiële aminozuren noodzakelijk voor spierherstel. Speltpasta blijkt dus echt krachtvoer!

Pasta vol passie
De pasta’s van Pasta Pura zijn lang niet alleen op sporters gericht. Door de zorgvuldige en ambachtelijke wijze waarmee de pasta’s worden gemaakt, is het een culinair hoogstaand product dat goed in de smaak valt bij zowel de gepassioneerde thuiskok als bij chefs uit de horeca. Voor iedereen zit er wel een interessant product bij. Er is pasta gemaakt van Zuid-Limburgse Kollenberger Spelt, maar ook van gerst, kamut en teff zijn er pasta’s te krijgen bij Pasta Pura. Ook ideaal voor mensen met een glutenintolerantie. Bij Pasta Pura krijg je verse pasta, gedroogde pasta, gevulde pasta (ravioli), pastasaus en natuurlijk ook een grote berg passie.


Producten van Pasta Pura

poster1