Dutch Barista Coffee Company

Beek | Koffiekoning Björn Aarts heeft zijn eigen koffiebranderij in het Limburgse Beek. Het walhalla voor de echte coffeelover!

In Beek huist een echte coffeelover. Niet alleen heeft hij zijn eigen koffiebranderij, Dutch Barista coffee company, maar hij treedt bijvoorbeeld ook op als jurylid bij zogenaamde Barista-wedstrijden. Voordat het zover was, heeft Björn Aarts eerst zelf de nodige prijzen in de wacht mogen slepen. In zijn optiek is het roosteren van de koffieboon en het zetten van het perfecte kopje koffie een ware kunst. En die kunst beheerst hij als geen ander. Zijn zelfgebrande koffiebonen en vooral de aromatische koffie die je ervan kunt zetten, zijn hier het smakelijke bewijs van.

Serieus koffie selecteren, branden, zetten en proeven
Als je bij de Dutch Barista Coffee Company over de verschillende melanges leest, zou je ook nog kunnen denken dat het over wijn gaat: vol, bloemig, met een lange afdronk… De koffie van Dutch Barista wordt niet alleen serieus geselecteerd, gebrand en gemengd, maar ook serieus geproefd. De melanges zijn zonder twijfel geschikt voor de echte koffiefanaat en voor iedereen die kwaliteit in zijn of haar kopje kan waarderen.

Tijdens het roosteren verspreidt Björn de lekkerste geuren door zijn koffiebranderij in het Limburgse Beek én daarbuiten. De bonen die hij gebruikt zijn allemaal met veel zorg uitgezocht. Een van de beste barista’s van Nederland gaat niet zomaar met elke boon aan de haal… Björn kent niet alleen het karakter van de boon, maar hij weet ook van welke koffieplantage de boon vandaan komt en hoe op deze plek geteeld wordt. Dutch Barista is gespecialiseerd in koffie van single origin, dus van één soort, van één plek. Hij kent het verhaal van alle boeren met wie hij samenwerkt.

Bij Dutch Barista Coffee Company ontdek je een hele nieuwe wereld aan soorten koffie van over de hele wereld. Goed om te weten: de koffie is altijd vers gebrand. Er wordt namelijk geen enkele gebrande koffieboon verkocht die ouder is dan tien dagen! Zo vers heb je het misschien nooit eerder geproefd.


Producten van Dutch Barista Coffee Company

poster1