Bakkerij Aroma

Landgraaf | Liefde en spelt zijn de hoofdingrediënten van al het lekkers dat Bakkerij Aroma uit haar ovens tevoorschijn haalt.

Bij Bakkerij Aroma in het Zuid-Limburgse Landgraaf wordt alleen gebakken met liefde en spelt. Spelt is al een bijzonder graan, maar Marcel en Ellen Bekkers staan alleen het allerbeste speltras uit de regio toe: Kollenberger spelt. Spelt is een echt oergraan dat al meer dan 2000 jaar in Limburg wordt geteeld en vanuit Azië door de Romeinen naar de streek is gebracht. Culinair erfgoed dat vol passie levend wordt gehouden door Bakkerij Aroma.

Liefde voor de streek
Als je de naam Aroma omdraait komt de drijfveer van de bakkers tevoorschijn: amora, liefde dus. Die liefde voor het bakkersvak zit in de familie. Opa Bekkers startte de bakkerij al in 1929 en ze is altijd van generatie op generatie overgegaan. Drie generaties later staan Marcel en zijn vrouw Ellen aan het roer van de bakkerij. Zij houden de Limburgse tradities in ere en werken daarom vooral met ingrediënten van Limburgse bodem. Niet alleen het spelt, maar ook het fruit, de noten, de zuivel, de mosterd en het spek dat verwerkt wordt in de bakkerij zijn pure streekproducten.

Bakkerij Aroma voorziet Limburg en omstreken van hun ambachtelijke broden, vlaaien en seizoensgebonden producten. Alle baksels komen uit een stenen vloeroven, die de broden en vlaaien hun unieke smaak, kleur en geur meegeven. Een bezoekje aan de bakkerij prikkelt al je zintuigen, want de heerlijke geuren uit de oven vullen de hele winkel. Ook is er een assortiment van koekjes, wafels en ander ‘kleingoed’. De liefde voor Limburg vind je terug in een aantal streekproducten aangeboden door trouwe leveranciers, zoals bijvoorbeeld de jams van Bemelerhof waar ook het fruit voor de Limburgse vlaaien vandaan komt.

De ultieme klassieker: Limburgse vlaai
Hét ultieme en meest bekende streekproduct uit Limburg is natuurlijk de Limburgse vlaai. Met Limburgs speltgraan, Limburgs fruit of Limburgse noten, kan dat natuurlijk niet Limburgser. De prachtige vlaaien van Bakkerij Aroma worden dagvers bereid en de smaken wisselen met de seizoenen. Zo proef je Limburg op haar best.


Producten van Bakkerij Aroma

poster1