Ontdek de streekproductenmarkt op de Luciushof in Heerlen.

Kom op iedere 3e zaterdag van de maand genieten van allerlei lekkers, live muziek en een drankje op het terras in een van de mooiste
binnentuinen van Heerlen.

Streekproductenmarkt Heerlen

Zaterdag 21 oktober vindt van 10.00 tot 16.00 uur de volgende streekproductenmarkt plaats. Ook dit keer weer in de Luciushof in Heerlen. Of deze markt deze zaterdag binnen in de Luciushof gehouden wordt of doorgang vindt in de tuinen van de Luciushof hangt af van het weer. Hoe dan ook wordt er weer voor gezorgd dat iedereen kan komen genieten van het aanbod aan streekproducten.

Behalve dat de markt een kennismaking met ons assortiment is, willen wij met dit initiatief onze leveranciers ook de mogelijkheid geven om de door hun geproduceerde streekproducten rechtstreeks aan de consument aan te bieden.

Leveranciers

Meer en meer leveranciers hebben hun weg gevonden naar deze inmiddels populaire markt. In een van de mooiste tuinen van Heerlen bieden de volgende leveranciers hun streekproduct(en) aan te bieden:

 • De Stroopstooker met zijn frisse Jonagold appel-stroop;
 • Irma’s special Jams en Chutneys en andere heerlijkheden;
 • Zwamburg met Oesterzwam bitterballen en Oesterzwampesto;
 • Eva-Chocolade met lekkere chocolade verrassingen;
 • Astrid Colenbrander van Willem & Drees Beebox, Puurolijf olijfolie en balsamico’s en zij gaat een zachte pompoensoep verkopen;
 • Kruiden en thee van Herboriste Thea Huisman;
 • Jamore met zelfgemaakte vlaaien en gebak en zij gaat ‘live’ wafels bakken voor bij de koffie, thee of iets anders fris binnen of op het terras;
 • Misschien wel met een vers getapt biertje van Cultbier uit Heerlen;
 • Vers gebakken spelt en desem-brood van Jos en Joy uit Valkenburg;
 • Schapenvachten van Atelier Florans.

Brasserie

Deze zaterdag is ook brasserie weer open voor een lekkere kop koffie of thee of een glaasje fris.

Samengestelde pakketten

Verder is er een kraam waar al deze producten als samengesteld pakket gekocht kunnen worden. Hier kunt u onder andere volgens afspraak naar eigen wens samengestelde pakketten laten maken en leveren. Duurzame kerstpakketten bijvoorbeeld, gevuld met alléén streekproducten. Pakketten die dan vervolgens samengesteld en verzorgd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer streekproductenmarkten

In 2017 zijn er nog nog 3 markten:

 •  21 oktober
 • 18 november
 • 16 december

In 2018 zijn er nog geen markten gepland, als deze gepland zijn zullen wij deze hier publiceren.

Over de twee gezusters

De Twee Gezusters is een samenwerking van twee kloosters die ruimte en rust biedt voor sociaal-maatschappelijke initiatieven op het gebied van zelfontwikkeling. De twee kloosters delen niet alleen een lang verleden, maar ook een vredig binnenpleintje in het hart van Heerlen. De Luciushof is een van de best bewaarde geheimen van de stad. In de gezellige brasserie geniet je van een lekker drankje, een lunch of driegangendiner.

Ontdek deze oase van rust midden in de drukte van de stad.

Wist je dat…

… de streekproductenwinkel, speciaal vanwege Everts afkomst, een ‘Welkom in Limburg’-pakket heeft samengesteld? Dit is natuurlijk hét ideale cadeau voor iedereen die Limburg komt bezoeken of er (tijdelijk) komt wonen. Zo ben je in één klap Limgeburgerd;)