Wijndomein St. Martinus

Vijlen | Wijn van de allerhoogste kwaliteit komt van de Zuid-Limburgse wijngaarden in Nederlands enige ‘bergdorpje’ Vijlen.

De hoogstgelegen wijngaard van Nederland ligt in het Zuid-Limburgse Vijlen. Bij Wijndomein St. Martinus komen bijzondere wijnen vandaan: wijnen van – letterlijk en figuurlijk – de hoogste kwaliteit. Hans Beurskens begon met een kleine wijngaard in 1988. Het was een proeftuin waar de nodige vinologische experimenten hebben plaatsgevonden. Zijn zoon Stan nam het stokje over in 1996 en inmiddels telt wijndomein Sint Martinus drie wijngaarden met een totaal oppervlak van zo’n 13 hectare. Aardig wat wijnsoorten vinden hier hun oorsprong.

Stan heeft natuurlijk veel geleerd van zijn alsmaar experimenterende vader voor hij de wijngaarden overnam. Zelf wilde hij zijn wijnkennis verder verdiepen en ging naar Zuid-Afrika voor de studie oenologie aan de beroemde universiteit van Stellenbosch. Ook plukte hij de nodige wijnkennis bij onze oosterburen aan de universiteit van Geisemheim in Duitsland. Deze schat van kennis en kunde – inmiddels heeft Stan al meer dan twintig jaar praktijkervaring in het wijnvak – proef je terug in de unieke wijnen van Wijndomein St. Martinus in Vijlen.

Duurzame wijn
De prachtige, afgelegen locatie waar de wijngaarden van Wijndomein St. Martinus zich bevinden doen misschien anders vermoeden dan dat het een heel modern bedrijf is. Altijd bezig met de laatste innovaties in wijnland met als doel niet alleen het produceren van heerlijke wijnen, maar ook het behoud van het landschap en een productie waarbij het milieu zo min mogelijk wordt aangetast. Vanwege de liefde voor de natuur staat duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij St. Martinus.

Ambachtelijk geproduceerde wijnen waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de allerlaatste snufjes en waar alleen mensen aan hebben meegewerkt met verstand van zaken: dat zijn de wijnen van St. Martinus. Elk seizoen wordt er weer geëxperimenteerd met nieuwe druiven, nieuwe recepturen en nieuwe smaken. Zo is er rode wijn, witte wijn en rosé van allerhande soorten druiven. Proef met de wijnen van St. Martinus de Limburgse zon en het prachtige Heuvellandschap in een goed gevuld glas.


Producten van Wijndomein St. Martinus

poster1