Rousseau Chocolade

Sittard | De Limburgse chocoladetraditie uit Sittard begon met pindarotjes en is inmiddels uitgevloeid tot een ware succesformule.

Inmiddels telt Rousseau Chocolade al een hele rits winkels in Limburg, Noord-Brabant en zelfs al één over de Duitse grens in Düsseldorf. Voor het begin van de chocoladedroom moeten we terug naar 1969, toen de Sittardse Nico Rousseau begon met het maken van pindarotjes in zijn kelder. Zijn vrouw Wies verkocht de zoete traktaties in een klein winkeltje aan huis. Zo werd het zaadje geplant voor een rijke Limburgse chocoladetraditie die tot op vandaag de dag zo succesvol blijkt.

Op dit moment staat de tweede generatie, zoon Guido Rousseau, aan het roer van het bedrijf. Hij heeft het assortiment zien groeien van één – weliswaar zeer succesvol – product naar inmiddels bijna honderd producten, die worden verkocht in achttien winkels. In totaal werken er 32 werknemers mee aan de chocolademissie van Rousseau: mensen laten genieten van de allerlekkerste chocolade die op sociaal-maatschappelijke wijze is geproduceerd en daardoor nóg lekkerder smaakt.

Chocoladefavorieten
Rousseau Chocolade staat erom bekend dat elk product een feestje voor de tong én het oog is. Ervaren chocolatiers laten hun creativiteit los op de chocolade in het atelier in Sittard. De feestelijke en stijlvolle uitvoeringen van de chocolade-artikelen maken het allemaal nog lekkerder dan het al is. Natuurlijk is het bekendste product nog steeds de ouderwetse pindarotjes, maar ook de stijlvolle bonbons en de chocoladeplaten met een boodschap zijn steevast populair.

Elk seizoen een andere verrassing: ook dat kun je verwachten bij Rousseau Chocolade. Omdat chocolade een favoriet geschenk is en bij uitstek tijdens feestelijkheden aan elkaar wordt geschonken, is er voor elke gelegenheid een mooi chocoladeproduct. In de zomer is er speciaal Rousseau-ijs en de kerst vraagt om de klassieke kerstkransjes en hulstblaadjes. Wat is Valentijn zonder bonbons en welke moeder maak je niet bij met een heuse chocoladepump? Rousseau Chocolade zorgt ervoor dat er voor elke gelegenheid de juiste chocolade is, of je nou iets te vieren hebt of niet!


Producten van Rousseau Chocolade

poster1