Kaarsenmakerij Inka

Weert | Ambachtelijke kaarsen maken volgens een eeuwenoude traditie: een passie die nog vurig brandt bij Kaarsenmakerij Inka in Weert.

In een landelijk en bosrijk gebied in de buurt van het Noord-Limburgse Weert ligt een kleinschalige en ambachtelijke kaarsenmakerij. Hier worden nog kaarsen gemaakt precies op dezelfde manier waarop dat al eeuwenlang gebeurt. Het is de passie van Beppie de Waal uit Weert om het oude ambacht van het kaarsen maken in leven te houden en hier de mooiste kaarsencreaties te maken voor haar klanten.

Handgemaakte kaarsen
De kaarsen van Kaarsenmakerij Inka zijn echt exclusieve, handgemaakte producten van de hoogste kwaliteit. Een kaars van Inka is altijd een mooi, positief en hoopvol cadeau voor een ander of voor jezelf. Beppie ontwerpt ook graag kaarsen op verzoek en zo kun je in overleg een geheel eigen kaars krijgen. Dat is bijvoorbeeld erg leuk en origineel om iemand mee te verrassen.

Kaarsenmakerij Inka staat bekend om haar gelegenheidskaarsen. Mooie kaarsen speciaal ontworpen voor een specifieke gebeurtenis, zoals een doop, een bruiloft, een verjaardag, een jubileum, een geboorte of een begrafenis of crematie. Om de kaars helemaal persoonlijk te maken is het ook nog mogelijk om een foto op de kaars te laten maken. Vanwege de speciale waslaag die hier overheen gaat, blijft de afbeelding altijd mooi.

Kaarsen maken sinds 1987
Door het vakmanschap en het gebruik van ouderwetse materialen en methoden zijn de kaarsen van Kaarsenmakerij Inka een echt streekproduct. Al sinds 1987 worden er op deze bijzondere plek kaarsen gemaakt. Beppie heeft al een goede naam opgebouwd in de streek en verkoopt haar kaarsen aan huis. Er is alleen een eigen lijn kaarsen die helemaal zelf is vervaardigd en garant staat voor de allerbeste kwaliteit.

Beppie draagt haar passie voor kaarsen maken ook graag over op anderen. Het is mogelijk om in de kaarsenmakerij workshops te volgen. Het werken met het warme kaarsenvet blijkt niet alleen leerzaam, maar ook nog eens hartstikke leuk. Misschien word je tijdens zo’n workshop zelf wel aangestoken door de passie voor het kaarsen maken.


Producten van Kaarsenmakerij Inka

poster1