Hoeksche Hoeve

's-Gravendeel | In de Hoeksche Waard in Zuid-Holland wordt wel heel bijzondere aardappelchips gemaakt: geteeld, geoogst, bewaard, gesneden en gebakken op één unieke plek.

In het Zuid-Hollandse ’s Gravenzande maken ze hele bijzondere chips, Hoeksche Chips. Van pootaardappel tot chipje: het gebeurt allemaal op de boerderij van aardappelboeren Henk Scheele, René de Zeeuw en Gerrit Rozendaal. Zelf telen zij hun favoriete aardappels op duurzame wijze, daarna oogsten ze de aardappels, snijden ze er dunne plakjes van en bakken ze ze tot superlekkere chips. De aardappelschillen laten ze er lekker omzitten voor nog meer aardappelsmaak. Dat scheelt afval en is extra lekker.

Duurzame chips
Duurzamere chips bestaat waarschijnlijk niet. Aan de rand van de aardappelvelden laten de boeren bloemen groeien om nuttige insecten aan te trekken die de aardappelplanten gezond houden. Zo is er minder of zelfs geen bestrijdingsmiddel nodig om de planten groot te laten worden. Ook het onkruid dat tussen de aardappelplanten wil groeien wordt niet chemisch bestrijd, maar mechanisch weggehaald. Zijn de aardappels eenmaal geoogst, dan gaan ze de koelcellen in die van stroom worden voorzien door zonne-energie. Van de aardappels die niet lekker genoeg zijn voor Hoeksche Chips, wordt door middel van vergisting weer energie opgewekt. Een duurzaam chipje dus.

De aardappelen voor de Hoeksche Chips worden niet alleen op duurzame wijze geteeld, maar de chips die ze ervan maken is ook nog eens heel erg lekker. De flinterdunne aardappelplakjes worden krokant gebakken in zuivere zonnebloemolie: een echte traktatie voor tussendoor of als borrelhapje. Ze worden gebakken in dezelfde boerderij waar de aardappels ook gesneden, bewaard en geteeld worden: een echt streekproduct uit de Hoeksche Waard.

Proef alle smaken Hoeksche Chips!
Genieten van die pure aardappelsmaak, natuurlijk met schil, doe je met Hoeksche Chips Puur, maar er zijn nog vijf andere smaken om fan van te worden. Kies voor zeezout, paprika, ribbel, zwarte peper of de luxe variant met truffel. Ze zijn stuk voor stuk natuurlijk op smaak gebracht met zout, kruiden, specerijen en groente-extracten voor een onvervalst lekkere smaak.


Producten van Hoeksche Hoeve

poster1