Frutesse

Reuver | Ontdek de mierzoete verleiding uit het Limburgse Beesel. Proef meer dan anderhalve eeuw stroopkooktraditie op je boterham of pannenkoek.

Ontdek de mierzoete verleiding uit het Limburgse Beesel: de fruitstropen van Frutesse. Al meer dan 160 jaar maakt Frutesse fruitstropen volgens oude recepturen. Daarbij gebruiken ze vooral heel veel fruit en niet veel meer dan dat. Om 100 gram Frutesse fruitstroop over te houden, gaat er wel 700 gram fruit in de stroopketel. Hierdoor houd je een mooie, geconcentreerde stroop over met heel veel smaak en heel veel goeds.

Anderhalve eeuw stroopkoken
Stroopkoken werd van oudsher gedaan als nevenactiviteit door boeren met appel- en perenbomen. Was er te veel fruit, dan werd het overschot opgekookt tot stroop om het zo gedurende de winter te kunnen bewaren. De geschiedenis van Frutesse fruitstroop begint in 1852 wanneer twee Limburgse familiebedrijven besluiten om samen stroop te gaan maken. Ze vestigen zich in het dorpje Beesel, gelegen in Midden-Limburg ten noorden van Roermond. Hier ontstaat een rijke stroopkooktraditie die tot vandaag de dag springlevend wordt gehouden.

Sinds de oprichting in 1852 zijn de fruitstropen van Frutesse vrijwel identiek gebleven. Nu gebruikt Frutesse moderne technieken en installaties om de oude recepturen en tradities te waarborgen. Sommige recepten zijn namelijk al meer dan honderd jaar oud! Appels, peren, druiven en suikerbieten worden traditioneel in hun geheel ingekookt, zodat al het goeds uit de vruchten behouden blijft in de stroop. Zoals ze zelf zeggen is de fruitstroop van Frutesse het enige natuurlijk zoete broodbeleg naast honing.

Beroemde stroop uit het Zuiden
Frutesse heeft zeven soorten fruitstroop in haar assortiment, maar één heeft toch wel de naam en de faam: Maestrichter fruitstroop. Dit is dé Limburgse fruitstroop met kleine en grote fans in heel Nederland. De oorsprong van deze stroop komt uit België en hij ontleent zijn populariteit aan het grootschalige gebruik in een beroemd Maastrichts gerecht: konijn op Maastrichtse wijze. Als eerbetoon aan Maastricht heeft Frutesse met trots al jaren deze stroop met appels, peren en druiven in haar assortiment.


Producten van Frutesse

poster1