Fer Vaessen

Bemelen | In het landelijke gebied rondom Maastricht ligt de verswinkel van Fer. Van verse groenten en fruit uit de streek maakt hij onder andere heerlijke sapjes.

Al sinds de jaren zestig is de verswinkel van Fer Vaessen dé plek voor vers fruit en verse groenten van eigen bodem. Het Zuid-Limburgse familiebedrijf ligt in het landelijke Bemelen, in de buurt van Maastricht. Dit is van oudsher een regio rijk aan fruitgaarden en ook de familie Vaessen heeft hun klanten jarenlang voorzien van vers fruit van eigen teelt. Sinds de jaren negentig werkt Fer samen met de meest bevlogen boeren uit de regio om zijn klanten een mooie selectie van vers aan te kunnen bieden. Dit heeft geresulteerd in een prachtig assortiment met alleen producten van de allerhoogste kwaliteit.

Lekkers van Vaessen
In de oude varkensstallen van de boerderij van familie Vaessen vind je nu een sfeervolle speciaalzaak vol culinaire inspiratie. Al het vers wordt ingekocht van Nederlandse bodem, de ‘vergeten groenten’ komen uit België. Zo vind je in de winkel van Fer naast de groenten die we allemaal kennen ook paarse wortels, aardperen en bijzondere bietsoorten. Ook vind je er delicatessen zoals citroenboter en zelfgemaakte dressings en sauzen. Uit de eigen keuken komen ook kant-en-klare salades en huisgemaakte confitures van 100% fruit.

De boerderijwinkel van Vaessen onderscheidt zich door hun zorgvuldig geselecteerde en verrassende assortiment, maar ook door hun service. Zo staan de ervaren medewerkers van de winkel altijd klaar voor de klant, met raad en daad. Ze weten alles over de producten die ze verkopen en geven gedegen advies voor het gebruik ervan. Hier kun je rekenen op ouderwetse service met een glimlach!

Verse sappen vol goeds
Onlangs is Fer begonnen met een nieuwe productlijn: verse sappen uit de slowjuicer. Voor zijn eigen troebele appelsap gebruikt hij alleen de beste appels uit de regio. Hij biedt deze sap ongefilterd aan waardoor het nog troebel is, maar wel zo veel mogelijk smaak en gezonde stoffen bevat. Ook door het gebruik van de slowjuicer worden de sappen niet verhit, met als gevolg een optimaal behoud van de voedingsstoffen. Op deze wijze maakt hij ook overheerlijk rode bietensap vol goeds van Limburgse bodem.


Producten van Fer Vaessen

poster1