De Stroopstooker

Bunde | De Stroopstooker maakt authentieke Limburgse appel- en perenstroop, maar zoals u hem nog nooit eerder heeft geproefd.

De man, of beter gezegd, de Stooker, achter de stroop is, Gregor Thissen. Gregor is een Bourgondische Limburger met liefde en passie voor streekproducten, eerlijk eten en drinken. De passie voor stroop is toch de grootste.

Hij is docent aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Waarin hij les geeft? Het zal u vast niet verbazen: gastronomie. Creatief, fantasierijk, eigenwijs en soms een buitenbeentje – maar juist hierdoor is de unieke stroop ontstaan. De enige stroop die van één enkel ras appels of peren is gemaakt!

Net als de boeren vroeger, is het maken van appelstroop en perenstroop ook bij Huize Thissen een nevenactiviteit. Vanuit Bunde regelt Gregor de mooiste appels (Jonagold) en sappigste peren (Conference) bij fruittelers in de regio Meerssen. Als u in de buurt van Bunde of Meerssen woont, is de kans groot dat u hem weleens heeft gezien. Regelmatig tuft hij in zijn eend door de omgeving om de potjes appel- of perenstroop af te leveren. Gregor vertelt graag over zijn ‘stroopen’ (als het zó lekker is mag het volgens hem met dubbele o geschreven worden). Naast Stoker en docent mag Gregor Thissen zich ook nog eens gastronoom, sommelier, spijs- en wijnspecialist noemen. Een paar jaargeleden heeft hij de kans gekregen om de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie te volgen. Een eenmaal-in-je-leven kans zoals hij het zelf noemt, die hij met beide handen aangreep.


Producten van De Stroopstooker

poster1