Brouwerij de Fontein

Stein | In de kleinschalige brouwerij gevestigd in een oude graanschuur in het Limburgse Stein worden de lekkerste biertjes gebrouwen: lokaal en speciaal.

Een voormalige graanschuur uit 1850 heeft een toepasselijke nieuwe bestemming gekregen: een kleinschalige bierbrouwerij. De vroegere molen verklapt dat het graan toen bestemd was voor het bakken van brood, nu worden er smakelijke speciaalbiertjes gebrouwen door Rik en zijn vrouw Lonneke. Brouwerij de Fontein in het Limburgse Stein is niet alleen een ambachtelijke productielocatie, elk bezoek vormt een unieke beleving!

Het Limburgse echtpaar Rik en Lonneke studeerde beiden Levensmiddelentechnologie en pikten al snel de kneepjes van het bierbrouwersvak op. Nu vormen zij samen de brouwende kracht achter de bierbeleving in Stein. De twee levensgenieters kozen het allermooiste plekje van Stein uit voor het verwezenlijken van hun langgekoesterde droom. De brouwerij ligt midden in de natuur en dat onderstreept ook de filosofie van Rik en Lonneke. Ze brouwen met de seizoenen mee, produceren zo min mogelijk afval en blijven stappen zetten naar een alsmaar duurzamer bedrijf. Brouwerij de Fontein brouwt mét de natuur en in de natuur: ergens in de brouwerij huist er zelfs een kerkuil…

Eén ketel, talloze bieren
Ondanks dat er maar één brouwketel is, produceert Brouwerij de Fontein talloze bieren. Sommige daarvan hebben een beperkte oplage. Ook worden er recepturen ontwikkeld op aanvraag, zo heeft bijvoorbeeld het Maastrichtse sterrenrestaurant Beluga hier haar eigen bier laten ontwikkelen. Twee bijzondere Steinse biertjes zijn de Euleteul Zomer en de Euleteul Winter, beide vernoemd naar het Steinse woord voor vlier dat speciaal voor dit biertje is aangeplant rondom de brouwerij.

Water, mout, hop en gist: met slechts vier ingrediënten is er toch zoveel variatie te vinden in het geliefde gerstenat. Bij Brouwerij de Fontein maken ze hier in ieder geval dankbaar gebruik van. Van zwaar Ambrozijn-bier tot Steinder witbier, voor iedereen zit er wel een favoriet tussen. Wat alle bieren gemeen hebben: ze zitten boordevol vakmanschap, creativiteit en liefde voor de natuur.


Producten van Brouwerij de Fontein

poster1