‘t Blauwebessenland

America | Alles van de blauwe bes vind je natuurlijk in Blauwebessenland: van jam tot stroop en van wijn tot siroop.

Je raadt al waar het allemaal om draait bij dit bijzondere teeltbedrijf in het Limburgse America: blauwe bessen. De eigenaren van het 11 hectare grote fruitpark zagen heel wat meer in de blauwe bes dan alleen een manier van leven door de verkoop. Zij maken van de blauwe bes een absolute beleving door mensen eigenhandig kennis te laten maken met de pluk op het zelfplukveld, door de kinderen te laten spelen in de speeltuin en de ouders te laten ontspannen op het binnen- of buitenterras onder het genot van een kopje blauwe bessenthee en natuurlijk een stukje blauwe bessentaart. In de zomer is er zelfs blauwe bessen schepijs! Je hoeft ook niet met lege (wel blauwe) handen naar huis, want de heerlijke producten van blauwebessenland zijn ook nog te koop in hun winkel.

Blauwebessenland ligt in een prachtige, landelijke omgeving, naast het natuurgebied de Mariapeel. Met het oog op natuurbehoud teelt blauwebessenland hun bessen op heel milieuvriendelijke wijze, rekening houdend met de natuurlijke omgeving. De oogst van de blauwe bessen die onverwerkt verkocht, worden gebeurt nog helemaal met de hand. Het andere deel wordt verwerkt tot sap, jam, siroop, stroop, likorette en zelfs wijn. Al dit lekkers kun je meenemen uit de winkel en is jaarrond verkrijgbaar. De verse blauwe bessen krijg je natuurlijk alleen in het seizoen dat de maanden juli en augustus beslaat.

Volop genieten van de blauwe bes
Blauwe bessen zijn niet alleen leuk om zelf te plukken of lekker om op te eten, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. Door hun hoge concentratie aan anti-oxidanten werken ze allerlei ongewenste stoffen uit je lichaam. Boordevol vitamines en mineralen zitten in deze blauwe gezondheidsbommetjes. Onderzoek toont steeds meer gezondheidseffecten van de blauwe bes aan, zelfs als ze zijn verwerkt. Blauwebessenland zorgt er in ieder geval voor dat je er op allerlei manieren van kunt genieten.


Producten van ‘t Blauwebessenland

poster1