BEEing Pure

Maastricht | Een van de jongste imkers van Nederland laat zijn bijen nectar ophalen uit het Limburgse Heuvelland voor de allerbeste honing.

De Maastrichtse Kenny is een van de jongste imkers van Nederland. In zijn geboortestad heeft hij een kleinschalige imkerij, BEEing Pure. Hier verzamelen zijn bijen de allerlekkerste nectar uit het Limburgse Heuvelland. Imker Kenny verzorgt de bijen, die de nectar achterlaten in de bijenraten. Nadat de nectar is ingedikt, oogst hij het en slingert de honing waarna het in potten gaat. Zo kunnen we allemaal genieten van pure, onbewerkte honing uit de Limburgse heuvels.

Die liefde die Kenny voelt voor het imkersvak ontstond tijdens zijn opleiding tot herborist. Hier leerde hij alles over de geneeskracht uit de natuur en kreeg hij een fascinatie voor het bijenvolk en al haar activiteiten. De opleiding tot imker was voor hem een logische, volgende stap. Zijn droom, een eigen imkerij in Maastricht, is inmiddels werkelijkheid geworden. Hier produceert hij samen met zijn bijen verschillende soorten honing, allemaal puur natuur en zonder enige kunstmatige toevoegingen.

Koud kunstje
Volgens Kenny doen de bijen al het werk, maar Kenny is zelf eigenlijk ook wel een bezig bijtje. Hij bereidt de honing met het grootste respect voor het bijenvolk en met het behoud van alle heilzame stoffen in de honing. Vooral door het kiezen voor het koud slingeren van de honing waarborgt hij dit behoud. De meeste honing, die je bijvoorbeeld in de supermarkt koopt, wordt tijdens de bereiding verhit. Zo verliest het veel van haar gezonde eigenschappen. In de koudgeslingerde honing van BEEing Pure vind je die nog allemaal terug.

Alle goeds uit de imkerij van BEEing Pure
BEEing Pure produceert vier soorten honing: heldere Limburgse honing, Limburgse crèmehoning, honing met noten uit de streek, honingmosterd en in beperkte oplage: raathoning. Raathoning is rauwe honing die nog in de bijenraat zit, een zoete delicatesse. Daarnaast maakt Kenny ook propolistinctuur, een geneeskrachtig middel gemaakt van de was waarmee het bijenvolk zichzelf beschermt tegen ziektes. Het middeltje stamt al uit de Klassieke Oudheid en blijkt heilzaam tegen allerlei kwaaltjes. Van de bijenwas uit de imkerij worden luchtzuiverende kaarsen gemaakt. Niets van het harde werk van de bijen gaat verloren!


Producten van BEEing Pure

poster1