De Laarhoeve

Diessen | De groenten en fruit van het land worden bij ontwikkelboerderij De Laarhoeve met extra veel zorg verwerkt tot heerlijke delicatessen.

De Laarhoeve in het Noord-Brabantse Diessen, vlakbij Tilburg maar midden in de natuur, is een bijzondere zorgboerderij. Judy Kerkhofs – Roozen combineerde haar loopbaan in de zorg met haar achtergrond als boerendochter om een zorgboerderij op te zetten waar mensen met een verstandelijke beperking de ruimte krijgen om zich te kunnen ontplooien. Zij noemt De Laarhoeve liever een ‘ontwikkelboerderij’. Intussen maakt ze samen met haar cliënten de lekkerste delicatessen, zoals eigen bereide jams, chutneys, soepen, sauzen en conserven. Al deze producten komen van eigen teelt of van grondstoffen uit de streek.

Judy nam in 2000 het boerenbedrijf over van haar ouders en veranderde de koers richting de zorg. Ze zag meteen de potentie van de locatie en de omgeving. De boerderij heeft een rustige ligging aan de rand van de bebouwde kom pal tegen een beschermd natuurgebied. De boerderij zelf biedt volop de ruimte aan haar cliënten die ze met veel zorg begeleidt bij het werk op de boerderij. Al deze faciliteiten creëren had nogal wat voeten in aarde. Waar De Laarhoeve eerst nog een boerderij met een grote hobbykeuken was, is het nu een professioneel productiebedrijf dat verse producten van eigen teelt en van regionale telers verwerkt tot echte streekproducten.

Zelfgemaakte delicatessen
De cliënten van Judy zullen zich niet snel vervelen op De Laarhoeve. Er is werk op het land waar verschillende soorten groenten en fruit worden verbouwd, maar ook in de keukens waar een groot deel van de oogst wordt verwerkt tot de heerlijkheden die weer verkocht worden in de Landwinkel. In de Landwinkel kom je verse producten van eigen bodem tegen, zuivel uit de streek, de zelfgemaakte delicatessen en in het seizoen aardbeien, asperges en ook ijs. Een klein onderdeel van de boerderij is gewijd aan bloementeelt, waardoor je er ook verse en gedroogde boeketten kunt kopen.

De Laarhoeve was in Nederland één van de eerste boerderijen die ervoor koos om op de agrarische locatie professionele zorg aan te bieden. Vanwege het succes van De Laarhoeve is er altijd ruimte voor uitbreiding. Toch blijft de kleinschalige zorg en aandacht voor de producten van het land gewaarborgd. Dat proef je terug in de vele verse producten die met éxtra veel zorg zijn gemaakt.


Producten van De Laarhoeve

poster1